Casa Omar

Arquitectura G
Barcelona, Spain

A fully renovated pair of attached houses where the peculiarities of the original massing become the project’s leitmotiv.

Casa Omar  - 01 ArquitecturaG CasaOmar 1 31
Photos: © José Hevia

The scheme drawn up by Arquitectura G for this dwelling within a city block of the Catalonian capital’s Eixample frees up the two floor levels completely by removing the old partition, and connects them by means of a spiral staircase that rises the double height. The operation also facilitates illumination through a skylight.

The bathroom, kitchen, storage, and MEP services are placed behind white louver doors that, when closed, have a purifying effect on the actual living spaces, which, however, are executed with material generosity, using large plaques of Macael marble that together with the grey carpeting create a ‘soft and clean’ look.

Casa Omar  - 00 ArquitecturaG CasaOmar 33
Casa Omar  - 02.1 ArquitecturaG CasaOmar 35
Casa Omar  - 02.2 ArquitecturaG CasaOmar 37
Casa Omar  - 03 ArquitecturaG CasaOmar 1 39
Casa Omar  - 04.1 ArquitecturaG CasaOmar 41
Casa Omar  - 04.2 ArquitecturaG CasaOmar 43
Casa Omar  - 05.2 ArquitecturaG CasaOmar scaled 49

Neem contact met ons op!

Als u een gratis staal of advies op maat wilt, vul dan het formulier in.