Top Homes

Restaurangen Etoile i Stockholm med en stjärna i Michelin-guiden förlitar sig på Dekton-design

Dito Design

@etoilerestaurang-and-preparation-kitchen-in-Dekton-Sogne-1-1200x800
Plats

Stockholm, Sverige

Material

Dekton

Projekt

Bänkskivor och arbetsytor

Mängd

24 m2

Fotografi

Lisen Gellerstedt

Arkitektur/design

Dito Design

Färg

Sogne, Vera

End date

2020

Tjocklek

20 mm

Industristil för en unik upplevelse

Efter att ha rest runt i världen bestämde sig de två kockarna och vännerna, Jonas Lagerström och Danny Falkeman, för att öppna en restaurang utifrån sina upplevelser av asiatisk, fransk och svensk mat. De ville ta skandinavisk gastronomi till nya höjder och erbjuda kunderna något unikt som de inte kunde uppleva någon annanstans. Och så föddes den här restaurangen som de kallade ”Etoile”, vilket betyder stjärna på franska.

Restaurangen öppnades 2018 och har en industriell känsla i en avslappnad atmosfär med 26 sittplatser. År 2020 renoverades restaurangen och tilldelades samma år en Green Star från Michelinguiden, som ett erkännande för sin gastronomiska kvalitet och hållbarhet. ”Som en liten restaurang har vi arbetat för att vara en del av en större bild. Vi har utmanat våra producenter och leverantörer att också vara del av denna resa genom att kräva att deras leveranser fokuserar på hållbarhet. ”Tillsammans kan vi alla göra skillnad”, förklarar Jonas Lagerström. I linje med detta hållbara tillvägagångssätt valdes Dekton-ytan by Cosentino till den renovering som genomfördes tillsammans med Dito Design för att skapa ett barområde och ett kök i industristil.

Ett funktionellt kök med industriell känsla

Att skapa en lämplig arbetsmiljö i det här köket som står inför många utmaningar och många gäster var ett av de största kraven vid renoveringen. För Etoile var Dektons styrka och hållbarhet viktiga aspekter vid valet av detta material. Dekton är beständigt mot värme, fläckar och repor. Dessutom gjorde 25-årsgarantin det till det perfekta valet. ”Dekton är som en lagkamrat på Etoile, mer funktionell än någon annan yta”, påpekar Lagerstöm. Specifikt användes Dekton Sogne i köket. Med sin glansiga yta och sin grå och bruna nyans matchar den de karaktäristiska mörkblå toner som finns dörrarna till köket i restaurangen. Den här färgen användes också både till köksön och arbetsytorna.

Showcooking-on-Dekton-Sogne-@etoilerestaurang-by-masterchef-@jlagers
@etoilerestaurang-and-masterchef-@jlagers-showcooking-on-Dekton-Sogne

Exklusiv design för haute cuisine

Barområdet, som välkomnar gästerna efter ingången till restaurangen, leder till köket och slutligen till matsalen. Här står Dekton också i centrum, med bänkskivor och stänkskydd i färgen Vera och en hylla bakom baren i färgen Sogne. Kombinationen mellan det naturliga och industriella, med sin gråaktiga bakgrundsfärg och ljusa marmorering, ger platsen en mjuk och tidlös känsla.

Rätterna på restaurangens meny består av små men generösa portioner som inspirerats av gastronomiska kulturer där människor äter med händerna istället för bestick. Det finns en avsmakningsmeny med upp till 20 rätter med modern och internationell säsongsbetonad mat och naturligtvis erbjuds den också som helt vegetariskt alternativ.

En lång historia

Det här är inte första gången som Jonas Lagerström har hämtat inspiration från Cosentino-material. Det hela började med ett evenemang på temat ”Dream Kitchen” 2016 där Jonas, efter att ha sett ytornas kvaliteter, valde Silestone till köket i sitt hem. Detta partnerskap resulterade i hans sponsring omkring 2017 för förberedelsen av Bocuse d’Or med ytor för hans matlagningsstudio och gastronomiska byrå JLG. Studion användes dagligen och utformades i Silestone Snowy Ibiza och Dekton Trilium, tillverkade med 80 % återvunnet material. Nu har Jonas och hans familj med tre barn bestämt sig för att använda Dekton Taga i sitt nya hem.

Cosentino material som användes i detta projekt

SOGNE-136x136

Sogne
Dekton

vera--136x136

Vera
Dekton

Relaterade fallstudier

Restaurant Etoile  - VillaZero Interior Highrez scaled 1 1200x800 1 31

Villa Zero, en hållbar modell inspirerad av tradition

Restaurant Etoile  - @etoilerestaurang and preparation kitchen in Dekton Sogne 1 1200x800 1 33

Restaurant Etoile

Restaurant Etoile  - sogsbeauty 3210 35

Steen & Strøm

Restaurant Etoile  - Scandic Hamburger Bors hotel 03 DSC6829 1 37

Scandic Hamburguer Börs Hotel

Restaurant Etoile  - 20220223 Studio Andrew Trotter Gavalas Ioannidou Architecture Eva Papadaki 10AM Lofts 00 39

10AM Lofts

Restaurant Etoile  - halperin 8 large 4 41

Ramat Aviv Mall

Restaurant Etoile  - 20220216 Colectivo C733 Mercado Matamoros 00 43

Matamoros Public Market

Restaurant Etoile  - 20221502 Murado Elvira Arquitectos CasaGalgo 13 45

Galgo House

Restaurant Etoile  - 1 Salboy 3Z7A7570 47

Salboy Manchester

Restaurant Etoile  - 40©cecile chenais ©laurentmaugoust architecture ©guillaumegrassetphotography copie 49

Laurent Maugoust

Neem contact met ons op!

Als u een gratis staal of advies op maat wilt, vul dan het formulier in.