Cosentino Flagship Project

The Charles: an elegant, city-proof facade

Lord, Aeck & Sargent

Locatie

Atlanta, United States

Material

Dekton®

Colour

Danae | Domoos

Quantity

1100 m2

Architecture / Design

Lord, Aeck & Sargent

Toepassing

Façade

End date

2020

Dikte

12 mm

Design and durability go hand-in-hand

The Charles is the new residential project in Buckhead Village, one of the most attractive districts in the city of Atlanta, USA. The new building opened its doors to the public in the spring of 2019 with its “Residence Collection” comprising of 57 apartments and penthouses, which have now almost all been sold.

One of the most interesting architectural details can be seen from afar: its enormous facade is covered with 1,115 m2 of Dekton Danae on the ground floor retail space and Dekton Domoos on the 22 residential floors. The architecture studio Lord, Aeck & Sargent chose this material after analysing its versatility and resistance for the design.

Custom-made divisions that do not detract from the features

The architect was looking for a material that would allow him to play around with dividing up the complex in different sizes and create a specific pattern for the building. This was achieved on the retail floor, creating a unique design that is also technically interesting and leaves the studio’s imprint on the project.

The aesthetic was paramount in this project, which also needed a long-lasting material that was resistant to stains as well as potential graffiti, and available in a wide range of colours. The decision to use Dekton in the two different finishes enabled the architects to play around with the complex’s dual purpose: retail and residential, keeping the whole building coherent.

Heb je hulp nodig bij je project?

Neem voor advies contact op met onze specialisten

Heb je hulp nodig bij je project?

Neem voor advies contact op met onze specialisten

“When I visited Cosentino’s showroom in Coral Gables I fell in love with the possibilities that Dekton could give the building”
Lord, Aeck & Sargent

Lord, Aeck & Sargent

Architecten

The material for sophisticated projects

Located opposite the Loundermilk Park, in the heart of the commercial district in Buckhead, Atlanta, The Charles is THE PLACE to live. As well as its apartments and penthouses with spectacular views over the skyline, The Charles boasts an open-air floor with facilities including an infinity pool, garden, lounge space, club area, fitness and yoga centre. You couldn’t ask for more.

Cosentino's materialen gebruikt in dit project

Domoos---dektonpng

Domoos

Dekton®
danae---dekton

Danae

Dekton®

Related case studies

.

LD Sevilla

The Charles

The Charles

Wil je de mogelijkheden van Dekton in gevels weten?

Neem contact met ons op!

Als u een gratis staal of op maat gemaakt advies wilt ontvangen, vul dan het formulier in.