Stone house
Emilio Tuñón + Carlos Martínez Albornoz
Caceres, Spain
A simple cube made of stone walls 16 meters long and a rich layout of windows and details, shapes this summer house in Extremadura, Spain.

The volume, designed by Emilio Tuñón and Carlos Martínez Albornoz, is enclosed by local quartzite stone walls, while its windows are framed with Extremadura granite of warm tones.

Rigorously defined by its outlines, the volume accommodates nine cubic spaces of 4.2-meter sides which serve different domestic uses, from sitting rooms and bedrooms to the kitchen, with the closets and bathrooms placed in between. Each of those spaces comprises two layers: a lower one clad with oakwood boards where the building services are placed; and an upper stratum formed by a trough of white concrete and completely free of mechanisms. The rooms open on to the exterior landscape through large oak-framed windows of square proportions. An open platform at the back features a swimming pool.

Stone house  - et 02 30
© Luis Asín
Stone house  - et 03 32
© Luis Asín
Stone house  - et 04 34
© Luis Asín
Stone house  - et 05 36
Stone house  - et 06 38
© Luis Asín
Stone house  - et 07 40
Stone house  - et 01 42

Vraag een bezoek van een account manager aan

If you would like to receive a free sample or tailored advice, please fill in the form.