DKT2-systeem

Verborgen mechanische hechting met metallic profiel aan de ononderbroken groef aan de rand van het item

Projecten met horizontale hiërarchie. In sommige designs is het doel het behalen van een zeer duidelijk lineaire omlijsting, van ruimtelijk volume tot de afmeting van de bouwgegevens. In deze gevallen is montage als een designtoepassing een bondgenoot en helpt het bij het realiseren van dit lineaire concept.

DKT2-systeem  - DKT2 grande 31

Opera is geïnspireerd op het elegante Italiaanse Carrara-marmer en heeft een unieke nieuwe afwerking genaamd Velvet, waardoor het oppervlak fluweelzacht aanvoelt aan bij aanraking. Eenvoudige, lichtgrijze aders zorgen voor meer diepte en verfijning op een zacht-witte ondergrond, met als resultaat een klassieke elegante uitstraling.

Dit DKT2-systeem bestaat uit een horizontaal profiel dat de gevel op ononderbroken wijze ondersteunt, op basis van een groef op volledige lengte. Een groef van minimaal 3-4 mm met een diepte van maximaal 15 mm is vereist om het lengteprofiel te verbergen dat verankerd is aan de staanders van de substructuur.

Met deze oplossing wordt een vrijwel hermetisch geventileerde kamer gecreëerd, door de voortzetting van het ondersteunende profiel zelf. Dit systeem is gecertificeerd voor Dekton® voor geventileerde gevels volgens ETA 14/0413 en BBA 16/5346 voor 12 mm en 20 mm diktes, alhoewel het ook kan worden gebruikt voor 30 mm.

DKT2-systeem  - 1 33

Detail 1. Vertical section

DKT2-systeem  - 2 35

Detail 2. Horizontal section

DKT2-systeem  - 3 37

Detail 3. Vertical section

DKT2-systeem  - 4 39

Detail 4. Horizontal section

1. Dekton® | 2. Horizontaal profiel | 3. Verticaal profiel | 4. “L”-scheider | 5. Mechanische verankering | 6. Zelfborende schroef | 7. Warmte-isolatie | 8. Draagmuur

DKT2-projecten

Door de hoge dichtheid van Dekton® (≥2.50 g/cm3), staan de diktes van 12 mm, 20 mm en 30 mm zeer precieze groeven toe die geen invloed hebben op de mechanische hechtingen. Als anorganisch materiaal heeft het een zeer lage dilatatiecoëfficiënt (6,5 · 10-6 °C-1), waardoor strikte controle van de assemblage van zowel kleine als grote stukken mogelijk is.

Door de optimalisatie bij het zagen van elke plaat kunnen zeer dunne stukken worden gebruikt; de lineariteit van het gebouw wordt verhoogd door het creëren van lagen die de kleur, glans en weerspiegeling laten zien van het metallic profiel dat onder de elementen verborgen is.

Aravaca

DKT2-systeem  - Aravaca 41

Do you need help with a project?

Neem voor advies contact op met onze specialisten

Do you need help with a project?

Neem voor advies contact op met onze specialisten

Andere bouwsystemen

DKT2-systeem  - 5 DKM 100 43

DKM

Sculpturele projecten van hoge formele waarde.

DKT2-systeem  - 1 DKT 1 100 45

DKT 1

Projecten met complex zaagwerk

DKT2-systeem  - 3 DKT 3 100 47

DKT 3

Projecten ontworpen tot in detail.

DKT2-systeem  - 4 DKT 4 100 49

DKT 4

Projecten met beperkte middelen.