Awards en certificaten

Alle producten en merken geproduceerd en verhandeld door Cosentino zijn in naleving met internationale kwaliteitsvoorschriften voor het gebruik thuis, in het kantoor en voor toepassingen in buitenruimtes. Dit wordt eveneens onderschreven door meer dan vijftien internationale certificaten die de productkwaliteit en respect voor gezondheid en het milieu garanderen. Daarnaast beschikken de merken van Cosentino over unieke eigenschappen en zijn ze bekroond met talloze nationale en internationale awards.

Onze certificaten

GREENGUARD

GreenGuard

Het GreenGuard Environmental Institute (GEI). Dit garandeert dat bouwmaterialen de luchtkwaliteit niet beïnvloeden en dat deze kunnen worden gebruikt in afgesloten ruimtes.

GREENGUARD

GreenGuard Gold

Cosentino bezit tevens de GreenGuard Gold-certificering dat de veiligheid van zijn materialen voor het gebruik in scholen en gezondheidscentra verzekert.

NSF

NSF

Deze certificering, die is bekrachtigd door de FDA en de Wereldgezondheidsorganisatie, erkent dat Cosentino-oppervlakken in direct contact met voedsel mogen komen zonder deze te verontreinigen.

Norma LGA

LGA Hygiene Test

De onafhankelijke organisatie LGA QUALITEST GMBH garandeert dat het product werd gecreëerd onder de juiste hygiënevoorwaarden en in overeenstemming met microbiologische vereisten.

ISO 14001

ISO 14001

Een standaard waardoor het bedrijf gegarandeerd de milieurisico's gerelateerd aan hun bedrijfsactiviteit beheert. Cosentino omvat milieubeheer in het bedrijfsmodel via beleidslijnen zoals het gebruik van gerecycled materiaal, een vermindering in het gebruik van water voor de productie van materialen en het gebruik van 100% hernieuwbare energie in de fabrieken.

ISO 9001

ISO 9001

Met deze standaard wordt Cosentino's toewijding om maatregelen die de productkwaliteit en klanttevredenheid verbeteren ten uitvoer te brengen erkend.

epd_logotype_basic_rgb

Milieuproductverklaring (EPD)

Cosentino is het eerste bedrijf in de sector van werkbladen van kwarts dat dit certificaat heeft behaald, waarbij de levenscyclus van het product van winning tot verwijdering wordt geanalyseerd om de impact ervan op het milieu vast te stellen. De analyse onderstreepte de impact van 1.500 productieve processen geassocieerd met de productie van ECO, 200 onbewerkte materialen, 230 lucht-, 170 water- en 120 bodememissies, teneinde maatregelen te implementeren voor energie-efficiëntie en afvalreductie.

us-green-building-council-logo-us-green-building-council-member-logo-11562904243ya3jrxzetz

Leiderschap in Energie- en Milieudesign

Een beoordelingssysteem ontwikkeld door de US Green Building Council, dat duurzame werkwijzen in constructie en design bevordert. Er worden punten toegewezen voor het vervullen van doelstellingen op vijf gebieden: milieubescherming en gezondheid van de mens, ontwikkeling van duurzame locaties, energie-efficiëntie, efficiëntie in watergebruik en materiaalselectie voor de milieukwaliteit van het interieur

cradle-to-cradle-certified-vector-logo

Cradle to Cradle (C2C)

De ECO-lijn van Silestone® is één van de weinige kwartsoppervlakken met deze certificering die het gebruik van 100% gerecycleerde en recyclebare materialen garandeert gedurende de hele levenscyclus van het product.

epd_logotype_basic_rgb

Environmental Product Declaration (EPD)

Toegekend in 2016 door Het Internationale EPD-systeem nadat de levenscyclus van het product werd beoordeeld evenals de milieuvriendelijkheid in de productiefasen, het transport, de installatie, het gebruik en de eindfase.

EOTA_logo

GreenGuard Gold

Cosentino bezit tevens de GreenGuard Gold-certificering dat de veiligheid van zijn materialen voor het gebruik in scholen en gezondheidscentra verzekert.

cstb

UPEC Certified

Uitgegeven door het Franse Centre Scientifique et Technique du Bâtiment [Wetenschappelijk en Technisch Bouwcentrum] (CSTB), die het gebruik van de collecties Natural, Solid, Tech, Wild, XGloss Natural en XGloss Solid heeft goedgekeurd voor gebruik op vloeren en als bestrating. De bestendigheid tegen slijtage, perforatie, water en chemische stoffen werd beoordeeld.

Kosher

Koosjer-certificering

Dekton®-werkbladen zijn erkend in Israël voor de eenvoudige reiniging, waardoor er voedsel met verschillende ingrediënten op kunnen worden bereid zonder het risico van kruisbesmetting, zoals vereist voor koosjere bereiding.

Onze Awards

2008 Premio Alas voor International Trajectory

2011 Award voor Corporate Trajectory in Andalusië, door de Sevilla-krant ABC.

2013 – 2014 Europese Business Award in de categorie Import/Export

2015 Award voor Financial Excellence van de Asociación Española de Financieros de Empresa [Spaanse Associatie van Zakelijke Financiers]

2016 Nationale Award for Innovation in de categorie Internationalisation, toegekend door het Spaanse ministerie voor Economie en Concurrentie

2016 Erkenning van The Guardian voor Cosentino als een van de top 6 meest innovatieve bedrijven in Spanje, vanwege haar inzet voor circulaire economie

2016 Home Depot Award voor Best Provider

2016 Envision Award van de ISFA - International Surface Fabricators Association van de Verenigde Staten

2016 – 2017 Award voor Best Stand bij de Interior Design Show (IDS) in Toronto, Canada

2017 De benoeming door het Forum van toonaangevende Spaanse merken van de President van Cosentino Group, Francisco Martínez, tot ambassadeur van Marca España in de categorie Business Management

2017 Darling Award (Duitsland) toegekend aan La Revista C in de categorie Silver Architect

2017 Agripina Advertising, Marketing and Communication Award (Spanje) in de categorie voor beste Advert, Advertising Photography and Website

2017 2017 EK&BBusiness Awards (United Kingdom): Award for the Advertising Campaign of the Year for Tops on Top

2017 – 2018 Award voor Best Stand bij de Interior Design Show (IDS) in Toronto, Canada

2018 Internationale Award voor het Best Business Model georganiseerd door Development Systems

2009 Construmat Award voor Technological Innovation

2009 Green Product Awards

2009 – 2010Bloom Awards, awarded by the American Society of Interior Designers

2009 Multi-Housing News Green Initiative Award

2009 EcoHome Editor’s Choice Awards

2009 Interiors & Services Reader’s Choice Awards

2010 KBB Review Industry Awards

2010 KB Culture Awards

2010 2010 Focus Open 2010 Baden-Württemberg Internationale Design Award

2010 Irish Industry Awards

2010 Europese Design and Environment Award

2010 Innovation Awards van het tijdschrift Muy Interesante

2010 NAN Award in de categorie Floors and Coatings

2011 Recycling Award van de overheid van Catalonië voor het Best Material

2011 Eerste bedrijf in de kwartswerkbladensector dat een Milieuproductverklaring (EPD) verkreeg

2013 Award voor het groenste werkblad van GreenBuilder magazine

2016 BKU Award (Verenigd Koninkrijk) in de categorie Best Surface Brand

2016 KBSA Award (Verenigd Koninkrijk) in de categorie Display Support of the Year

2017 Designer Kitchen & Bathroom Awards (Verenigd Koninkrijk): Eerste bekroning voor innovatie in materialen voor de Silestone®® Eternal collection

2016 Milieuproductverklaring

2016 Award voor Materials Innovations in de Designer Kitchen & Bathroom Awards

2016 Opname op de lijst van 100 Beste zakelijke ideeën in 2016 door het Spaanse tijdschrift Actualidad Económica, in de categorie Industriële Innovatie.

2016 Red Dot International Design Award (Duitsland) voor Best Product Design, in een competitie tegen bijna 5.200 producten en innovaties

2016 Platinum Award voor het Product van 2016 in de ADEX - Awards for Design Excellence

2016 Outstanding Surface of the Year Award bij de EK&BBusiness Awards

2016 Product of the Year van de tijdschriften Interior Design en Architectural Record, Verenigde Staten

2016 Design and Innovation Award in de categorie Materials, toegekend door het tijdschrift Expansión Fuera de Serie

2017 The Spectra and Halo colours of the ultra-compact polished Dekton® XGloss surface were recognised in the Kitchen category of the Architectural Digest Great Design awards, organised by the North American magazine, Architectural Digest

2017 Architizer A+ Publieksprijs in het onderdeel Interior Surfaces and Materials

2018 The Best of KBIS 2018 Awards: Silver prijs in de "Best Bathroom"-categorie voor het DeKauri project

2018 BID Award van Diseño y Empresa

2018 Best of Houzz Design Award van Houzz, toegekend aan Cosentino en Silestone®®, VS

2018 Corporate Social Responsibility Awards van de Almería Raad in de categorie Large Companies

2018 Materials and Surfaces-award, toegekend door de Duitse Raad voor Vormgeving bij de Duitse Vormgeving Awards