Plywood House
SMS Arquitectos
Palma de Mallorca, Spain
SMS Arquitectos has developed a structural system for prefabricating wooden elements by computer numerical control (CNC) to enlarge a house in Palma de Mallorca.

This house, located in a residential neighborhood of Palma de Mallorca, has been enlarged and renovated to adapt to the needs of new inhabitants. For the enlargement of the original dwelling at ground level, maintaining the structure of the original loadbearing walls, a light-structure solution was developed using wood. The use of different materials like mud and marés is explored, and pieces made by local artisans with varying degrees of industrialization are incorporated. The project establishes diverse ‘atmospheric zones’ within the house. Hence there  are rooms with diffused light, morning light, north views, south views. The architectural intention is to create an atmospheric spatial variation with seasonal use that only depends on momentary comfort. The few programs that have an express use in the house are the humid areas, around which the rest of the uses revolve.

Plywood House  - 01 plywoodhouse 31
© Luis Díaz
Plywood House  - 02 plywoodhouse 33
© Luis Díaz
Plywood House  - 03 plywoodhouse 35
© Luis Díaz
Plywood House  - 04 plywoodhouse 37
© Luis Díaz
Plywood House  - 05 plywoodhouse 39
© Luis Díaz
Plywood House  - 06 plywoodhouse 41
© Luis Díaz
Plywood House  - 09 plywoodhouse 43
© Luis Díaz
Plywood House  - 010 plywoodhouse 45
© Luis Díaz
Plywood House  - 013 plywoodhouse 47
© Luis Díaz
Plywood House  - 014 plywoodhouse 49
Plywood House  - 015 plywoodhouse 51
© Luis Díaz

Contattaci!

Se desideri ricevere un campione gratuito o un consiglio personalizzato, compila il modulo.