Dánae
P-M-A-A
Barcelona, Spain
The Catalonian firm P-M-A-A has turned a conventionally distributed apartment over a garage, in San Feliu de Llobregat (Barcelona), into a house between party walls.

After several renovations, the rear facade had been bricked up, so daylight only came in through the front. As the new project’s main objective was a brightly lit home, this was rectified. Inside, a false ceiling was eliminated, and the space below the roof that it hid was turned into a mezzanine floor, reached by means of a tier of benches rising from the ground level.
 
The most distinctive part of the dwelling is perhaps the pink bathroom, with its shower-cum-skylight. This bathroom is at the center of the floor plan and serves to connect three spaces that have no specified function, but can each be used for sleeping, lounging, or working, as the user wishes or needs.
 
Another source of natural light is the terrace, which had been reduced to a small patio. Behind the main volume now is a large terrace with a flowerbed and a room on the other side that work as visual and climate filters, and a fountain at center to cool the place in summer.

© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia
© José Hevia

Contact us!

If you would like to receive a free sample or tailored advice, please fill in the form.