Casa Omar

Arquitectura G
Barcelona, Spain

A fully renovated pair of attached houses where the peculiarities of the original massing become the project’s leitmotiv.

Casa Omar  - 01 ArquitecturaG CasaOmar 1 31
Photos: © José Hevia

The scheme drawn up by Arquitectura G for this dwelling within a city block of the Catalonian capital’s Eixample frees up the two floor levels completely by removing the old partition, and connects them by means of a spiral staircase that rises the double height. The operation also facilitates illumination through a skylight.

The bathroom, kitchen, storage, and MEP services are placed behind white louver doors that, when closed, have a purifying effect on the actual living spaces, which, however, are executed with material generosity, using large plaques of Macael marble that together with the grey carpeting create a ‘soft and clean’ look.

Casa Omar  - 00 ArquitecturaG CasaOmar 33
Casa Omar  - 02.1 ArquitecturaG CasaOmar 35
Casa Omar  - 02.2 ArquitecturaG CasaOmar 37
Casa Omar  - 03 ArquitecturaG CasaOmar 1 39
Casa Omar  - 04.1 ArquitecturaG CasaOmar 41
Casa Omar  - 04.2 ArquitecturaG CasaOmar 43
Casa Omar  - 05.2 ArquitecturaG CasaOmar scaled 49

Casa Omar

Arquitectura G
Barcelona, Spain

A fully renovated pair of attached houses where the peculiarities of the original massing become the project’s leitmotiv.

Casa Omar  - 01 ArquitecturaG CasaOmar 1 51
Photos: © José Hevia

The scheme drawn up by Arquitectura G for this dwelling within a city block of the Catalonian capital’s Eixample frees up the two floor levels completely by removing the old partition, and connects them by means of a spiral staircase that rises the double height. The operation also facilitates illumination through a skylight.

The bathroom, kitchen, storage, and MEP services are placed behind white louver doors that, when closed, have a purifying effect on the actual living spaces, which, however, are executed with material generosity, using large plaques of Macael marble that together with the grey carpeting create a ‘soft and clean’ look.

Casa Omar  - 00 ArquitecturaG CasaOmar 53
Casa Omar  - 02.1 ArquitecturaG CasaOmar 55
Casa Omar  - 02.2 ArquitecturaG CasaOmar 57
Casa Omar  - 03 ArquitecturaG CasaOmar 1 59
Casa Omar  - 04.1 ArquitecturaG CasaOmar 61
Casa Omar  - 04.2 ArquitecturaG CasaOmar 63
Casa Omar  - 05.2 ArquitecturaG CasaOmar scaled 69

Casa Omar

Arquitectura G
Barcelona, Spain

A fully renovated pair of attached houses where the peculiarities of the original massing become the project’s leitmotiv.

Casa Omar  - 01 ArquitecturaG CasaOmar 1 71
Photos: © José Hevia

The scheme drawn up by Arquitectura G for this dwelling within a city block of the Catalonian capital’s Eixample frees up the two floor levels completely by removing the old partition, and connects them by means of a spiral staircase that rises the double height. The operation also facilitates illumination through a skylight.

The bathroom, kitchen, storage, and MEP services are placed behind white louver doors that, when closed, have a purifying effect on the actual living spaces, which, however, are executed with material generosity, using large plaques of Macael marble that together with the grey carpeting create a ‘soft and clean’ look.

Casa Omar  - 00 ArquitecturaG CasaOmar 73
Casa Omar  - 02.1 ArquitecturaG CasaOmar 75
Casa Omar  - 02.2 ArquitecturaG CasaOmar 77
Casa Omar  - 03 ArquitecturaG CasaOmar 1 79
Casa Omar  - 04.1 ArquitecturaG CasaOmar 81
Casa Omar  - 04.2 ArquitecturaG CasaOmar 83
Casa Omar  - 05.2 ArquitecturaG CasaOmar scaled 89

Casa Omar

Arquitectura G
Barcelona, Spain

A fully renovated pair of attached houses where the peculiarities of the original massing become the project’s leitmotiv.

Casa Omar  - 01 ArquitecturaG CasaOmar 1 91
Photos: © José Hevia

The scheme drawn up by Arquitectura G for this dwelling within a city block of the Catalonian capital’s Eixample frees up the two floor levels completely by removing the old partition, and connects them by means of a spiral staircase that rises the double height. The operation also facilitates illumination through a skylight.

The bathroom, kitchen, storage, and MEP services are placed behind white louver doors that, when closed, have a purifying effect on the actual living spaces, which, however, are executed with material generosity, using large plaques of Macael marble that together with the grey carpeting create a ‘soft and clean’ look.

Casa Omar  - 00 ArquitecturaG CasaOmar 93
Casa Omar  - 02.1 ArquitecturaG CasaOmar 95
Casa Omar  - 02.2 ArquitecturaG CasaOmar 97
Casa Omar  - 03 ArquitecturaG CasaOmar 1 99
Casa Omar  - 04.1 ArquitecturaG CasaOmar 101
Casa Omar  - 04.2 ArquitecturaG CasaOmar 103
Casa Omar  - 05.2 ArquitecturaG CasaOmar scaled 109

Casa Omar

Arquitectura G
Barcelona, Spain

A fully renovated pair of attached houses where the peculiarities of the original massing become the project’s leitmotiv.

Casa Omar  - 01 ArquitecturaG CasaOmar 1 111
Photos: © José Hevia

The scheme drawn up by Arquitectura G for this dwelling within a city block of the Catalonian capital’s Eixample frees up the two floor levels completely by removing the old partition, and connects them by means of a spiral staircase that rises the double height. The operation also facilitates illumination through a skylight.

The bathroom, kitchen, storage, and MEP services are placed behind white louver doors that, when closed, have a purifying effect on the actual living spaces, which, however, are executed with material generosity, using large plaques of Macael marble that together with the grey carpeting create a ‘soft and clean’ look.

Casa Omar  - 00 ArquitecturaG CasaOmar 113
Casa Omar  - 02.1 ArquitecturaG CasaOmar 115
Casa Omar  - 02.2 ArquitecturaG CasaOmar 117
Casa Omar  - 03 ArquitecturaG CasaOmar 1 119
Casa Omar  - 04.1 ArquitecturaG CasaOmar 121
Casa Omar  - 04.2 ArquitecturaG CasaOmar 123
Casa Omar  - 05.2 ArquitecturaG CasaOmar scaled 129

Casa Omar

Arquitectura G
Barcelona, Spain

A fully renovated pair of attached houses where the peculiarities of the original massing become the project’s leitmotiv.

Casa Omar  - 01 ArquitecturaG CasaOmar 1 131
Photos: © José Hevia

The scheme drawn up by Arquitectura G for this dwelling within a city block of the Catalonian capital’s Eixample frees up the two floor levels completely by removing the old partition, and connects them by means of a spiral staircase that rises the double height. The operation also facilitates illumination through a skylight.

The bathroom, kitchen, storage, and MEP services are placed behind white louver doors that, when closed, have a purifying effect on the actual living spaces, which, however, are executed with material generosity, using large plaques of Macael marble that together with the grey carpeting create a ‘soft and clean’ look.

Casa Omar  - 00 ArquitecturaG CasaOmar 133
Casa Omar  - 02.1 ArquitecturaG CasaOmar 135
Casa Omar  - 02.2 ArquitecturaG CasaOmar 137
Casa Omar  - 03 ArquitecturaG CasaOmar 1 139
Casa Omar  - 04.1 ArquitecturaG CasaOmar 141
Casa Omar  - 04.2 ArquitecturaG CasaOmar 143
Casa Omar  - 05.2 ArquitecturaG CasaOmar scaled 149

Kontaktieren Sie uns!

Wenn Sie ein kostenloses Muster oder eine maßgeschneiderte Beratung erhalten möchten, füllen Sie bitte das Formular aus.