Ctrl+Green: Double-skinned Spaces
Josean Ruiz Esquiroz y Marta Muñoz
Madrid, Spain
An architectural strategy based on duplication and saving applied to the renovation of an industrial space into an office/house

The following project arises from an important inconvenient of the original state of the building: a complete lack of thermical and acustic isolation. Not to forget the huge amount of storage space needed for a mix programme of office and house. By duplicating the glass façade, RuizEsquiroz manages to create a new interstitial space meant to isolate the interior atmosphere and to create a passable gallery. Part of it elevates from the original surface 45 cm, allowing better views over the city. The rest of the gallery offers a greenhouse and a long bench. Moreover, the new pavement allowed the instalation of radiant floors.

Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - 15 2 30
© Miguel de Guzmán y Rocío Romero Rivas
Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - 15 3 32
© Miguel de Guzmán y Rocío Romero Rivas
Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - 17 4 34
© Miguel de Guzmán y Rocío Romero Rivas

All on wheels: 21 mobile drawers have been designed with different sizes. They are hidden bellow the perimeter gallery. To achieve the adaptability for all the dimensions they were manufactured with CNC milling machines, and assembled with no screws or adhesive, trusting only in the friction between its “zip” joints.

Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - web1 36
Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - web2 38
Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - web3 40
Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - 12 6 42
© Miguel de Guzmán y Rocío Romero Rivas
Ctrl+Green: Double-skinned Spaces  - 16 1 44
© Miguel de Guzmán y Rocío Romero Rivas

Kontakt os!

Ønsker du at modige en gratis prøve eller opgavespecifik rådgivning, så udfyld formularen.