San Sa Village

LLLAB
Beigou, China

The community space proposed as the main stage in San Sa Hotel, a tourist complex hidden in the middle of nature.

San Sa Village  - 00 3 1 30
© Photos: Fernando Guerra. FG+SG

The name San Sa refers to a meeting place in the middle of nature whose aim is to get away from the routine of the city to reconnect with the mind, body and spirit. Near the Mutianyu section of the Great Wall of China, in Beigou Village, within the boundaries of the city of Beijing, is this hotel conceived as a small village by LLLab., a firm running offices in Shanghai, Stuttgart, and Porto, headed by Hanxiao Liu, Luís Ricardo, David Correa, and Taichi Kuma. Through an experimental approach to the project, the studio tries to propose a rigorous design in search of the improvement of social and cultural aspects of everyday life. 

Located in a place previously occupied by a gas station and with a built area of 1,600 square meters, the complex was raised with brick and slate. In accordance with the local building tradition, the buildings rise between narrow streets, and simple structures and finishes blend them in with the surroundings. In contrast to the stereotype of a rural house, the concept exploits the use of community space to the detriment of the search for individuality and creates an environment that favours interaction between visitors.

San Sa Village  - 1 3 1 32
San Sa Village  - 2 2 1 34
San Sa Village  - 3 4 36
San Sa Village  - 4.1 1 1 38
San Sa Village  - 4.2 1 1 40
San Sa Village  - 5 3 1 42
San Sa Village  - 6 2 1 44
San Sa Village  - 7 4 1 46
San Sa Village  - 8 3 1 48

Contact us!

If you would like to receive a free sample or tailored advice, please fill in the form.